מסעדה מזרחית

ממה כדאי להימנע?

מכל סלטי הפתיחה וכמובן מהלאפה ומהחומוס. אלו מכילים המון קלוריות סמויות מהשמן גם אם לא תראו בתוכם ראיות גלויות לעין.

בנוסף יש להימנע מאיברים פנימיים כגון שיפודי לבבות, כבד וכו’, וכן מאנטריקוט, קבבים ובשר כבש. כל הנ”ל עשירים מאוד בקלוריות ושומן.

ארוחה המכילה סלטים, חצי לאפה, 20 צ’יפסים, ושיפודי אנטריקוט עם 6 כפות אורז תכיל כ- 2,000 קלוריות!!!

מה כן?

סלט ירקות, סלט כרוב ללא מיונז (בזהירות עם השמן), דגים, חזה עוף, פרגיות, שיפודי פרגיות, ושיפודי פילה בקר.

מסעדה איטלקית

ממה כדאי להימנע?

לזניות, פסטה שמנת, ניוקי. מנות פתיחה המבוססות על לחם. קינוחים על בסיס שוקולד.

מה כן?

מנות פתיחה על בסיס ירקות (אנטיפסטי, סלט ירקות, חציל בתנור, מרק ירקות). למנה עיקרית עדיף פסטה ברוטב עגבניות או רוזה (למזעור נזקי שמנת…). לקינוח תמיד מומלץ גלידה ולא עוגה.

מסעדה סינית

ממה כדאי להימנע?

מנות פתיחה של אגרול ומטוגנים אחרים למיניהם, מרקים עשירים (חמוץ מתוק, תירס). למנות עיקריות יש להיזהר ממוקפצים (“מפוצצים” בשמן), ובעיקר מכאלו אשר בהם מטגנים את הבשר עם ציפוי. כמו כן יש להיזהר מאורז מטוגן.

מנות אחרונות – כדאי לוותר, הכל מטוגן גם כאן…

מה כן?

מנות פתיחה של מרק ירקות, סושי. מנות עיקריות לבחור בעוף שאינו מטוגן, בתוספת אורז מאודה.

מסעדה יפנית

ממה כדאי להימנע?

סושי מטוגן וסנדוויץ’ סושי, מוקפצים למיניהם (דומים לאלו שבמסעדה הסינית). להיזהר מרטבים כמו ספייסי מיונז.

מה כן?

סשימי, סושי רגיל, לא משנה מה בתוכו, עם רוטב סויה – עדיף מופחת נתרן.

מנות ראשונות מומלצות הן כאלו המבוססות על ירקות ו/או דגים נאים, אדממה, מרק מיסו.

מסעדת פועלים

ממה כדאי להימנע?

שימו לב שהכל נעשה בדרך כלל עם המון שמן (ניתן להבחין בו על הצלחת אחרי שמסיימים את הארוחה). לא מומלץ לבחור במזונות מורכבים כגון קובות, מפרום וכו’, וכן לא בבשר שמן (כפי שצוין מעלה) או שמכיל עור.

מה כן?

לבחור במנת המכילה כמה שפחות שמן (למשל חזה עוף), ולבקש רק תוספת פחמימה אחת ולא יותר, כך שכל שאר התוספות יהיו סלטים. יגדיל לעשות מי שייקח רק ירקות מבושלים וסלטים עם מנת העוף.

מסעדת המבורגרים

ממה כדאי להימנע?

להיזהר ממנות ראשונות כגון כנפיים, חלת בצל, פוטטו, טבעות בצל ונאצ’וס. להיזהר ממנות עיקריות של המבורגרים בגודל של משאית עם צ’יפס/טבעות בצל ליד.

מי שיבחר בארוחה המלאה הנ”ל יוסיף לעצמו כ- 2,500 קלוריות לחישוב היומי (ללא קינוח!!!).

מה כן?

מנה ראשונה של אדממה או סלט ירוק או שעועית ירוקה מוקפצת.ניתן לבחור בכרובים אם היא במצבה האפוי ולא המטוגן.

מנה עיקרית הכוללת המבורגר רזה, ללא לחמניה ועם סלט או ירקות מבושלים בצד. ברבים ממסעדות מסוג זה קיימות גם מנות פשוטות ועדיפות יותר כגון חזה עוף או פרגית עם ירקות.

בתי קפה

ממה כדאי להימנע?

קישים, סלט ניסואז, סלט קיסר, כריכים בג’בטות/לחמניות, סלטים בריאים ועשירים (כגון סלט קינואה, עדשים, חמוציות, אגוזים…). שימו לב לתוספת הלחם והרוטב המלווה את הסלט. תוספת כזו יכולה להוסיף לכם עוד כ500 קלוריות לפחות.

שימו לב לארוחות הבוקר בבתי הקפה- אלו יכולות להגיע לסך של כ1500 קלוריות ואף יותר. תמיד מומלץ לחלוק ארוחת בוקר אחת או לנסות להמנע מהלחם בארוחת יחיד. שימו לב לכך שגם המיץ הטבעי יוסיף לכם עוד כ250 קלוריות לארוחה!

כריך בג’בטה עם חביתה יוסיף לכם לחישוב היומי כ- 800 עד 1000 קלוריות!

מה כן?

סלט עם גבינה רזה, סלט עם טונה (ללא מיונז), סלט עוף, חצי כריך מלחם מלא.

לבריאות ובתיאבון!

מסעדה מזרחית

ממה כדאי להימנע?

מכל סלטי הפתיחה וכמובן מהלאפה ומהחומוס. אלו מכילים המון קלוריות סמויות מהשמן גם אם לא תראו בתוכם ראיות גלויות לעין.

בנוסף יש להימנע מאיברים פנימיים כגון שיפודי לבבות, כבד וכו’, וכן מאנטריקוט, קבבים ובשר כבש. כל הנ”ל עשירים מאוד בקלוריות ושומן.

ארוחה המכילה סלטים, חצי לאפה, 20 צ’יפסים, ושיפודי אנטריקוט עם 6 כפות אורז תכיל כ- 2,000 קלוריות!!!

מה כן?

סלט ירקות, סלט כרוב ללא מיונז (בזהירות עם השמן), דגים, חזה עוף, פרגיות, שיפודי פרגיות, ושיפודי פילה בקר.

מסעדה איטלקית

ממה כדאי להימנע?

לזניות, פסטה שמנת, ניוקי. מנות פתיחה המבוססות על לחם. קינוחים על בסיס שוקולד.

מה כן?

מנות פתיחה על בסיס ירקות (אנטיפסטי, סלט ירקות, חציל בתנור, מרק ירקות). למנה עיקרית עדיף פסטה ברוטב עגבניות או רוזה (למזעור נזקי שמנת…). לקינוח תמיד מומלץ גלידה ולא עוגה.

מסעדה סינית

ממה כדאי להימנע?

מנות פתיחה של אגרול ומטוגנים אחרים למיניהם, מרקים עשירים (חמוץ מתוק, תירס). למנות עיקריות יש להיזהר ממוקפצים (“מפוצצים” בשמן), ובעיקר מכאלו אשר בהם מטגנים את הבשר עם ציפוי. כמו כן יש להיזהר מאורז מטוגן.

מנות אחרונות – כדאי לוותר, הכל מטוגן גם כאן…

מה כן?

מנות פתיחה של מרק ירקות, סושי. מנות עיקריות לבחור בעוף שאינו מטוגן, בתוספת אורז מאודה.

מסעדה יפנית

ממה כדאי להימנע?

סושי מטוגן וסנדוויץ’ סושי, מוקפצים למיניהם (דומים לאלו שבמסעדה הסינית). להיזהר מרטבים כמו ספייסי מיונז.

מה כן?

סשימי, סושי רגיל, לא משנה מה בתוכו, עם רוטב סויה – עדיף מופחת נתרן.

מנות ראשונות מומלצות הן כאלו המבוססות על ירקות ו/או דגים נאים, אדממה, מרק מיסו.

מסעדת פועלים

ממה כדאי להימנע?

שימו לב שהכל נעשה בדרך כלל עם המון שמן (ניתן להבחין בו על הצלחת אחרי שמסיימים את הארוחה). לא מומלץ לבחור במזונות מורכבים כגון קובות, מפרום וכו’, וכן לא בבשר שמן (כפי שצוין מעלה) או שמכיל עור.

מה כן?

לבחור במנת המכילה כמה שפחות שמן (למשל חזה עוף), ולבקש רק תוספת פחמימה אחת ולא יותר, כך שכל שאר התוספות יהיו סלטים. יגדיל לעשות מי שייקח רק ירקות מבושלים וסלטים עם מנת העוף.

מסעדת המבורגרים

ממה כדאי להימנע?

להיזהר ממנות ראשונות כגון כנפיים, חלת בצל, פוטטו, טבעות בצל ונאצ’וס. להיזהר ממנות עיקריות של המבורגרים בגודל של משאית עם צ’יפס/טבעות בצל ליד.

מי שיבחר בארוחה המלאה הנ”ל יוסיף לעצמו כ- 2,500 קלוריות לחישוב היומי (ללא קינוח!!!).

מה כן?

מנה ראשונה של אדממה או סלט ירוק או שעועית ירוקה מוקפצת.ניתן לבחור בכרובים אם היא במצבה האפוי ולא המטוגן.

מנה עיקרית הכוללת המבורגר רזה, ללא לחמניה ועם סלט או ירקות מבושלים בצד. ברבים ממסעדות מסוג זה קיימות גם מנות פשוטות ועדיפות יותר כגון חזה עוף או פרגית עם ירקות.

בתי קפה

ממה כדאי להימנע?

קישים, סלט ניסואז, סלט קיסר, כריכים בג’בטות/לחמניות, סלטים בריאים ועשירים (כגון סלט קינואה, עדשים, חמוציות, אגוזים…). שימו לב לתוספת הלחם והרוטב המלווה את הסלט. תוספת כזו יכולה להוסיף לכם עוד כ500 קלוריות לפחות.

שימו לב לארוחות הבוקר בבתי הקפה- אלו יכולות להגיע לסך של כ1500 קלוריות ואף יותר. תמיד מומלץ לחלוק ארוחת בוקר אחת או לנסות להמנע מהלחם בארוחת יחיד. שימו לב לכך שגם המיץ הטבעי יוסיף לכם עוד כ250 קלוריות לארוחה!

כריך בג’בטה עם חביתה יוסיף לכם לחישוב היומי כ- 800 עד 1000 קלוריות!

מה כן?

סלט עם גבינה רזה, סלט עם טונה (ללא מיונז), סלט עוף, חצי כריך מלחם מלא.

לבריאות ובתיאבון!

חזרה