דובדבנים: עשירים בנוגדי חמצון העוזרים להילחם במחלות שונות כגון מחלות לב וכלי דם, וכן סוגים שונים של סרטן. עשירים בפיטוסטרולים אשר יכולים לעזור בהפחתת רמות הLDL כולסטרול (הכולסטרול הרע). הדובדבנים מלאים ועשירים בסיבים תזונתיים, באשלגן, נחושת, מנגן, סידן ואבץ.

דבר אשר רבים לא יודעים על דובדבנים הוא בכך שהם אחד המוקורות הכמעט יחידים בטבע להורמון מלטונין, ובמחקרים נמצא כי שתיית מיצוי של דובדבנים בוקר וערב שיפרה את כמות ואיכות השינה אצל נחקרים.

כוס של דובדבנים מכילה 90 קלוריות ו- 3 גרם סיבים תזונתיים.

ענבים: מכילים רכיבים מיוחדים אשר מעניקים לענבים את הסטטוס של סופר- פוד. הענבים מכילים רכיבים אשר נמצאו בחקרים כמונעים סרטן מסוגים שונים (פה ולוע, וושט, לבלב, ערמונית ומעי). כמו כן קליפת הענבים האדומים מכילה רכיב הקרוי ריברסטרול  אשר נמצא כמסייע במניעת מחלות לב וכלי דם, וכן יכול סייע במניעת נזקים הנגרמים ממחלת הסוכרת. כמו כן מכילים הענבים קוורצטין אשר מפחית את הסיכון לטרשת עורקים, וכן מקל על תסמיני אלרגיות.

כוס של ענבים מכילה כ104 קלוריות, וכ1.5 גרם סיבים תזונתיים.

שזיפים: בעלי פיגמנט כחול- סגול המהווה נוגד חמצון חזק. השזיפים הם פירות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (מעלים ומורידים את הסכוכר בדם לאט יחסית). מצויינים לבעיות עיכול הן בצורתם הטרייה והן בצורתם המיובשת בשל תכולת גבוהה סורביטול (סוג של סוכר), ורכיב הקרוי איזטין, התורמים שניהם לפעילות מעיים מוגברת.

2 שזיפים קטנים מכילים כ-60 קלוריות.

אבטיח- עשיר בנוגד חימצון אשר נקרא ליקופן (ומעניק לאבטיח את צבעו האדום), וכן בבטא קרוטנים כגון לוטאין ובטא קרוטן. מחקרים שונים הראו כי שתיית מיצוי מאבטיח עוזרת לתפקוד האנדותל בעורקים, ולשיפור בזרימת הדם, ולפיכך, הינה תורמת למניעה של מחלות לב וכלי דם.

כוס של אבטיח תכיל כ55 קלוריות

מלון- עשיר בנוגד חמצון בשם זיאקסנטין אשר ממלא תפקיד חשוב בהגנה על העיניים, ועל שמירתן מפני ניוון מקולרי. בנוסף אף מכיל בטא קורטן ווטימין C בכמות גדולה.  המלון אף עשיר מאוד באשלגן, ולכן אף מומלץ במקרה של לחץ דם גבוה.

כוס אחת של מלון מכילה כ53 קלוריות, ויותר מ100% מכמות ויטמין A היומית וכ95% מכמות ויטמין C היומית.

אפרסק/נקטרינה– מכילים רכיבים פעילים נוגדי חמצון אשר הראו פעילות כנגד מחלות כגון סוכרת ומחלות לב. ככל הנראה רכיבים אלו תורמים להורדת הLDL  כולסטרול.  

אפרסק בינוני יכיל כ50 קלוריות ו-2 גרם סיבים תזונתיים.

מנגו- מכיל נוגדי חמצון התורמים למניעת סרטן. כמו כן מכיל אנזימים אשר עוזרים לפירוק חלבונים ותורמים לעיכול המזון.  המנגו אף מכיל חומצה גלוטמינית אשר תורמת לשיפור הזיכרון והריכוז. עלי המנגו אף הם נמצאו כבעלי סגולות בריאותיות. השרייה שלהם במים רותחים, ושתיית המיצוי שלהם לפני השינה עשויה לסייע לפעילות העיכול בבוקר. כמו כן, שתיית המיצוי שלהם (לאחר השרייה ללילה שלם) ככל הנראה אף תורמת לאיזון רמות הסוכר והאינסולין.

כוס מנגו מכילהכ105 קלוריות, 75% מכמות הויטמין C היומית המומלצת ו-25% מכמות הויטמין A המומלצת.

דובדבנים: עשירים בנוגדי חמצון העוזרים להילחם במחלות שונות כגון מחלות לב וכלי דם, וכן סוגים שונים של סרטן. עשירים בפיטוסטרולים אשר יכולים לעזור בהפחתת רמות הLDL כולסטרול (הכולסטרול הרע). הדובדבנים מלאים ועשירים בסיבים תזונתיים, באשלגן, נחושת, מנגן, סידן ואבץ.

דבר אשר רבים לא יודעים על דובדבנים הוא בכך שהם אחד המוקורות הכמעט יחידים בטבע להורמון מלטונין, ובמחקרים נמצא כי שתיית מיצוי של דובדבנים בוקר וערב שיפרה את כמות ואיכות השינה אצל נחקרים.

כוס של דובדבנים מכילה 90 קלוריות ו- 3 גרם סיבים תזונתיים.

ענבים: מכילים רכיבים מיוחדים אשר מעניקים לענבים את הסטטוס של סופר- פוד. הענבים מכילים רכיבים אשר נמצאו בחקרים כמונעים סרטן מסוגים שונים (פה ולוע, וושט, לבלב, ערמונית ומעי). כמו כן קליפת הענבים האדומים מכילה רכיב הקרוי ריברסטרול  אשר נמצא כמסייע במניעת מחלות לב וכלי דם, וכן יכול סייע במניעת נזקים הנגרמים ממחלת הסוכרת. כמו כן מכילים הענבים קוורצטין אשר מפחית את הסיכון לטרשת עורקים, וכן מקל על תסמיני אלרגיות.

כוס של ענבים מכילה כ104 קלוריות, וכ1.5 גרם סיבים תזונתיים.

שזיפים: בעלי פיגמנט כחול- סגול המהווה נוגד חמצון חזק. השזיפים הם פירות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (מעלים ומורידים את הסכוכר בדם לאט יחסית). מצויינים לבעיות עיכול הן בצורתם הטרייה והן בצורתם המיובשת בשל תכולת גבוהה סורביטול (סוג של סוכר), ורכיב הקרוי איזטין, התורמים שניהם לפעילות מעיים מוגברת.

2 שזיפים קטנים מכילים כ-60 קלוריות.

אבטיח- עשיר בנוגד חימצון אשר נקרא ליקופן (ומעניק לאבטיח את צבעו האדום), וכן בבטא קרוטנים כגון לוטאין ובטא קרוטן. מחקרים שונים הראו כי שתיית מיצוי מאבטיח עוזרת לתפקוד האנדותל בעורקים, ולשיפור בזרימת הדם, ולפיכך, הינה תורמת למניעה של מחלות לב וכלי דם.

כוס של אבטיח תכיל כ55 קלוריות

מלון- עשיר בנוגד חמצון בשם זיאקסנטין אשר ממלא תפקיד חשוב בהגנה על העיניים, ועל שמירתן מפני ניוון מקולרי. בנוסף אף מכיל בטא קורטן ווטימין C בכמות גדולה.  המלון אף עשיר מאוד באשלגן, ולכן אף מומלץ במקרה של לחץ דם גבוה.

כוס אחת של מלון מכילה כ53 קלוריות, ויותר מ100% מכמות ויטמין A היומית וכ95% מכמות ויטמין C היומית.

אפרסק/נקטרינה– מכילים רכיבים פעילים נוגדי חמצון אשר הראו פעילות כנגד מחלות כגון סוכרת ומחלות לב. ככל הנראה רכיבים אלו תורמים להורדת הLDL  כולסטרול.  

אפרסק בינוני יכיל כ50 קלוריות ו-2 גרם סיבים תזונתיים.

מנגו- מכיל נוגדי חמצון התורמים למניעת סרטן. כמו כן מכיל אנזימים אשר עוזרים לפירוק חלבונים ותורמים לעיכול המזון.  המנגו אף מכיל חומצה גלוטמינית אשר תורמת לשיפור הזיכרון והריכוז. עלי המנגו אף הם נמצאו כבעלי סגולות בריאותיות. השרייה שלהם במים רותחים, ושתיית המיצוי שלהם לפני השינה עשויה לסייע לפעילות העיכול בבוקר. כמו כן, שתיית המיצוי שלהם (לאחר השרייה ללילה שלם) ככל הנראה אף תורמת לאיזון רמות הסוכר והאינסולין.

כוס מנגו מכילהכ105 קלוריות, 75% מכמות הויטמין C היומית המומלצת ו-25% מכמות הויטמין A המומלצת.